Confidenţialitate

Ministerul Muncii interzice unui ONG să facă vizite neanunțate în centrele pentru persoane cu dizabilități. Reacția CRJ: Oficialii sunt deranjați de neregulile semnalate | AUDIO

Ministerul Muncii interzice unui ONG să mai facă vizite neanunțate în centrele pentru persoanele cu dizabilități. Printre altele, reprezentanții Organizației Neguvernamentale sunt acuzați că s-au dat drept angajați ai Ministerului și că au publicat fotografii neblurate cu persoane cu dizabilități. Însă, nu dă niciun exemplu concret. La rândul său, Centrul de Resurse Juridice spune că neregulile semnalate în centre îi deranjează pe oficiali.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Muncii a informat Centrul de Resurse Juridice că denunță unilateral acordul prin care ONG-ului i se permite să facă vizite neanunțate de monitorizare în centrele de stat și private în care se află persoane cu dizabilități. CRJ este singura organizație care, din 2003, cu ajutorul unor experți independenți, face astfel de vizite.

Deseori, au fost semnalate public neregulile constatate. Ministerul Muncii reproșează, însă, organizației faptul că reprezentanții săi pretind că ar fi angajați ai Ministerului, că rapoartele nu ajung la autorități, ci în presă și că, uneori, fotografii cu persoane cu dizabilități au apărut în presă neblurate.

La rândul său, CRJ neagă acuzațiile și cere ministrului Marius Budăi să dea exemple concrete de situații în care s-au încălcat prevederile acordului.

Este pentru a doua oară în 20 de ani când Ministerul Muncii interzice Centrului de Resurse să facă vizite de monitorizare în centrele pentru persoane cu dizabilități. Prima dată s-a întâmplat când ministrul Muncii era Lia Olguța Vasilescu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Percheziții într-un dosar de abuz în serviciu, după construirea unei clădiri din București mai înaltă decât era prevăzută în acte