Ministerul Muncii încă analizează. Legea salarizării va fi depusă în Parlament ”cât mai repede”

Legea salarizării unitare nu a fost nici până acum depusă în Parlament, deși PSD susținea,înainte de Paște, că va depune proiectul imediat după sărbători.

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu spune că încă se mai adună amendamente, dar modificări substanțiale nu vor fi făcute.

Întrebată când va ajunge documentul în Parlament, ministrul Muncii a spus ”cât mai repede”.

Calendarul stabilit va fi respectat, adaugă însă Lia Olguța Vasilescu:  legea, promite oficialul, va fi adoptată până la 1 iulie și se va aplica de la acea dată.

În privința salariilor, cea mai mare leafă va fi încasată de președintele țării.  Vor exista însă categorii de bugetari care vor primi mai mult decât șeful statului – grație sporurilor prevăzute în funcție de vechime și grad de muncă.

Ministrul a ţinut să precizeze că proiectul legii salarizării unitare este „în linie dreaptă”, urmând să intre în vigoare la 1 iulie, aşa cum este specificat şi în programul de guvernare.

 

De asemenea, întrebată dacă ia în calcul o cerere de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, Olguţa Vasilescu a răspuns afirmativ.

„Da, am luat luna iunie ca să fie pentru atacul la CCR sau pentru întoarcerea înapoi a legii, dar mai avem o lună de zile în care putem să intrăm cu ea în dezbatere”, a conchis ministrul Muncii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS