Confidenţialitate

Ministerul Energiei va promova o ordonanță de urgență pentru a permite Primăriei Capitalei să plătească subvențiile în avans – surse

Încă se caută soluții pentru ca bucureștenii să nu rămână fără apă caldă.

Ministerul Energiei vrea să promoveze o ordonanță de urgență pentru a permite Primăriei Capitalei să plătească subvențiile la încălzire în avans.

În acest fel, Romgaz nu va mai întrerupe furnizarea gazelor către ELCEN, din cauza datoriilor, spun surse din sectorul energetic citate de Agerpres.

Odată adoptat, actul normativ ar permite Primăriei Capitalei să plătească, în avans, subvenția către RADET.

Pe mai departe, banii ajung la ELCEN și apoi la Romgaz, iar în acest fel furnizarea de gaze naturale către producătorul de energie termică nu va mai fi sistată.

Dacă ordonanța va fi aprobată, suma care va ajunge la Romgaz se ridică la 193 de milioane de lei: acești bani pot asigura fluxul financiar până la sfârșitul lui ianuarie 2017, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, toate părțile implicate în negocieri au fost de acord cu această variantă de compensare a datoriilor.

Romgaz a cerut însă asigurări din partea Ministerului Energiei că această ordonanță va fi discutată în Guvern chiar săptămâna aceasta.