Aprovizionarea cu gaze este asigurată pentru iarnă, dă asigurări guvernul

Ministerele Economiei şi Energiei precizează că aprovizionarea cu gaze naturale, în sezonul rece, va fi asigurată.

Precizările vin după ce directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a declarat joi, în Comisia parlamentară de anchetă a activităţii ANRE, că stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii cinci ani şi că România va importa o cantitate mai mare gaze.

Totalul gazelor stocate pentru iarna 2017-2018 este de 2,2 miliarde metri cubi.

De altfel, Ministerul Economiei a organizat joi o întâlnire, coordonată de premierul Mihai Tudose, referitoare la pregătirile privind Programul de iarnă, în domeniul energiei.

La reuniune au fost prezenţi ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, ministrul Energiei, Toma Petcu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriţă, şi conducerile companiilor şi instituţiilor din domeniul energiei.

„Referitor la aprovizionarea cu gaze naturale, în sezonul rece, participanţii la reuniune au ajuns la următoarele concluzii: livrarea gazelor naturale către clienţi este şi va fi asigurată normal de către furnizorii licenţiaţi ANRE, conform normelor şi datelor publice. ANRE a stabilit un nivel de stocuri minime obligatorii, pentru fiecare operator din piaţă, conform cu istoricul vânzărilor”, arată comunicatul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS