Confidenţialitate

Ministerul Educației, consultare publică privind tăierea orelor de la gimnaziu

Prin intermediul a două chestionare online care trebuie completate până pe 15 martie, profesorii, părinții, dar și oricine dorește, pot să-și exprime părerea despre disciplinele de studiu care ar trebui să nu se mai regăsească din toamnă.

Ministerul Educației anunță că îi va include și pe elevi în acest demers referitor la disciplinele obligatorii care vor fi tăiate din cele 18 de la gimnaziu.

Instituția mai întreabă câte ore să reducă și ce materii ar trebui introduse. Consultarea a fost decisă, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea Legii Educației, prin care se taie orele petrecute de elevi la școală.

Legea care trebuie pusă în aplicare din anul școlar 2020-2021 prevede că numărul de ore alocat disciplinelor  este în medie de 20 pe săptămână la învățământul primar, 25 de ore la  gimnaziu și 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

Cele mai mari probleme pentru tăiarea orelor sunt la clasele V-VIII.

În urma răspunsurilor primite, reprezentanții Ministerului vor elebora un studiu de impact privind tăierea orelor și abia apoi vor decide de la ce discipline vor fi eliminate orele.

Intenția este ca studiul să fie gata până la sfârșitul lunii martie, iar până la finele lunii iunie să fie deja stabilite orele care se vor tăia de la gimnaziu.