Confidenţialitate

Ministerul Educației cere școlilor din Capitală motivarea absențelor din perioada grevei șoferilor STB

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au transmis, luni, unităților de învățământ din Capitală să motiveze absențele elevilor din zilele de joi și vineri, pe fondul grevei șoferilor STB.

Cele două instituții „recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în contextul grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri”.

Ministerul mai cere unităților școlare să găsească și alte soluții pentru ca elevii să poată ajunge la cursuri, în condițiile în care șoferii societății de transport public în comun nu au renunțat la grevă.

„Se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să desfășoare activitatea didactică online”, transmit Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Totodată, Ministerul Educației face un apel către Primăria Capitalei „de a găsi resurse pentru a asigura, în mod responsabil, dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja, în contextul crizei sanitare.”

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: A cincea zi de grevă la STB. Cu un sfert din vehicule pe teren, compania angajează noi șoferi: „Salariile sunt motivante” | AUDIO