Confidenţialitate

A cincea zi de grevă la STB. Cu un sfert din vehicule pe teren, compania angajează noi șoferi: „Salariile sunt motivante” | AUDIO

Doar un sfert dintre vehiculele Societății de Transport București se află luni pe traseu. Este vorba în special de troleibuze și tramvaie, spune directorul general al STB, Adrian Criț.

El a făcut un nou apel la șoferii de autobuze să renunțe la protest și a anunțat că se va trece la desfacerea contractului de muncă. În plus, directorul STB a sunat la 112, pentru a sesiza o posibilă zădărnicire a combaterii bolilor a participanților la protest:

„Contractul colectiv de muncă este foarte ferm, cine nu e prezent la locul de muncă și nu-și desfășoară activitatea 3 zile consecutive va avea contractul individual de muncă desfăcut. În funcție de situația care ni se va furniza din autobaze, depouri, situație care va fi corelată cu situația pe care o avem în format electronic, avem listele, acele liste trebuie să fie asumate de către șefii de unități, vom demara cercetarea disciplinară. Decizia nu o iau eu, ca director general, se fac comisii de analiză.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

STB vrea să facă angajări, așa că a publicat pe site-ul companiei un anunț în acest sens:

„Permis categoria B, atestat profesional, cazier și să aibă 3 ani experiență. O să avem liste de așteptare, o să dăm concursul și, cu acceptul celor pe care îi angajăm, o să-i avem pe lista de așteptare. Dacă cineva nu se prezintă la locul de muncă, să vină altcineva să-l înlocuiască. Salariile în SB sunt motivante și noi ne dorim personal de calitate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul STB, Adrian Criț, a spus că fiecare zi  de protest a însemnat pierderi de 4,8 milioane de lei pentru companie și că acest lucru va duce la imposibilitatea de a plăti unele salarii.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Inquam Photos/George Calin

Citește și: Lista cu medicii de familie care fac teste pentru depistarea Covid, publicată de Ministerul Sănătății