Confidenţialitate

Ministerul Dezvoltării va lansa Programul Național de Construcții de Creșe | AUDIO

Ministerul Dezvoltării va lansa public în această lună Programul Naţional de Construcţii de Creşe. Anunţul a fost făcut la Europa FM de ministrul Dezvoltării, Atilla Cseke. Potrivit acestuia, Guvernul îşi propune să costruiască, până la sfârşitul mandatului, sute de creşe noi, în toate judeţele. Autorităţile locale trebuie să asigure terenul şi accesul la utilităţi. Ministrul Dezvoltării, Atilla Cseke.

”Un program național nou ar fi acesta de construcție de creșe. Vrem să ne implicăm și să susținem reîntoarcerea mamelor la locul de muncă sau vrem să susținem creșterea natalității, atunci trebuie să creăm infrastructură pentru acest lucru. Pe infrastructura de creșe suntem, din păcate, pe ultimul loc în Europa. Avem deja conceptul, în această lună îl vom prezenta în mod public legat de proiectele tip de creșe, de trei feluri, cu patru grupe, cu șase grupe, cu unsprezece grupe de copii”, a declarat Cseke Attila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În România sunt 386 de creşe. Câte 8 în fiecare judeţ, ceea ce ne situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană din acest punct de vedere. Pentru construirea unor noi creşe e nevoie, însă, şi de schimbarea unor legi, a spus ministrul Dezvoltării, Atilla Cseke, în emisiunea Piaţa Victoriei, la Europa FM.

”Am constatat că ordinul de ministru care prevede normativele de construcție de creșă, cum se construiesc creșele în România, este în vigoare din 1997. Lucrăm ca acest ordin să fie modificat substanțial, suntem în 2021, se construiește altfel decât în 1997, vrem să construim sute d ecreșe pe normative din 2021 nu din 1997”, a declarat ministrul Dezvoltării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.