Confidenţialitate

Ministerul Dezvoltării va lansa apelul de proiecte pentru racordarea localităților la gaze naturale, anunță Cseke Atilla | VIDEO

Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice va lansa în următoarele săptămâni apelul de proiecte pentru racordarea localităților la sistemul de gaze naturale. Anunțul a fost făcut în premieră la Europa FM, de către ministrul Cseke Atilla, invitat la emisiunea Piața Victoriei.

Este vorba de de proiectele finanțate prin programul Anghel Saligny, criticat la vremea lansării sale, când a fost considerat un program cu dedicație pentru primarii partidelor aflate la Guvernare. Ministrul Dezvoltării:

„Ceea ce pot să vă spun poate chiar în premieră este că în următoarele două-trei săptămâni vom lansa apelul de proiecte pentru racordarea la sistemul de gaze naturale, care înseamnă un program din cadrul Anghel Saligny, de 7,5 miliarde de lei, pentru beneficiarii unităților administrativ teritoriale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foarte multe proiecte au fost depuse deja pentru investiții în rețele de apă, canalizare și drumuri, iar înscrierile pe platforma digitală tocmai s-au încheiat. Ministrul Dezvoltării spune că s-a depus un număr record de cereri de finanțare:

„În ceea ce privește partea de apă și canalizare și drum, aici lucrurile sunt foarte simple: 56% din drumurile județene sunt nemodernizate, 80% din drumurile comunale sunt nemodernizate, în 19% din localități nu există acces la sistemul de apă și în 57% din localități nu există acces la sistemul de canalizare pentru că el nu există. Nevoia acestui program este clară, 98, aproape 99% din unitățile administrativ teritoriale din România au depus proiecte, și cei care politic au criticat, toți primarii partidului respectiv au depus proiecte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți urmări mai jos întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Tudor Mușat și Cseke Atilla

Autor: Liliana Nicolae

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Cseke Atilla: Am semnat Ordinul de ministru prin care am alocat a treia tranșă de bani pentru solicitările UAT-urilor | VIDEO