Audio | Ministrul de Externe: Niciun cetățean român afectat de atacurile din Irak. Nici printre pasagerii avionului prăbușit în Iran nu erau români

Ministrul de Externe a declarat, miercuri, că niciun cetățean român nu a fost afectat în urma atacurilor asupra bazelor militare din Irak, în regiune existând o comunitate de aproximativ 180 de cetățeni români.

„Atacurile cu rachetă asupra bazelor din Irak, care găzduiesc militari americani și ai coaliției împotriva Daesh nu contribuie, în niciun caz și în niciun fel, la reducerea tensiunilor în Irak și în regiune, ci, din contră, pot conduce la o tensionare suplimentară a situației de securitate din Irak și din vecinătate. Militarii români care fac parte din coaliția împotriva Daesh nu au fost afectați de aceste atacuri. De asemenea, având în vedere că o serie de rachete au vizat regiunea Erbil, în care se găsește o comunitate de aproximativ 180 de cetățeni români, prin consulatul României am putut confirma că cetățenii români nu sunt afectați de aceste evoluții„, a a afirmat Bogdan Aurescu la Bruxelles.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul a explicat că forțele coaliției împotriva Daesh au ca scop antrenarea militarilor irakieni pentru a răspunde provocării pe care o reprezintă Statul Islamic.

Bogdan Aurescu a spus totodată că nici printre victimele avionului prăbușit lângă Teheran nu sunt cetățeni români.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iranul a desfășurat atacuri cu rachete la baze militare din Irak, unde erau staționate trupe americane, au informat oficialii de la Washington și Teheran.

Relațiile deja tensionate între SUA și Iran s-au înrăutățit după ce armata americană l-a asasinat vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS