Ministerul de Externe de la Bucuresti a activat celula de criza pentru acordarea de asistenta cetatenilor romani din Fasia Gaza

În urma escaladării conflicului dintre Israel și Hamas a fost activata celula de criza, iar în zonă vor fi trimise echipe consulare.

Există și o linie telefonică gratuită – care funcționează în regim de permanenţă – pentru a veni în sprijinul familiilor din România care au rude în Fâşia Gaza.

Numărul de telefon pus la dispoziția românilor este 0 800 800 407 și poate fi apelat doar din țara noastră. Românii din Gaza pot apela și telefoanele de urgenţă ale misiunilor României la Tel Aviv şi Ramallah.

În Fâşia Gaza trăiesc aproape 250 de cetăţeni români, în mare parte femei. Ministerul de Externe de la București recomandă evitarea călătoriilor în Israel şi Teritoriile Palestiniene, dacă nu sunt neapărat necesare.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a cerut aseară insistent încetarea focului.

Potrivit unei surse medicale, 6 palestinieni, printre care și o femeie, au fost uciși în această dimineață în două raiduri distincte asupra unor locuințe din Fâșia Gaza.

Pe de altă parte, o rachetă lansată din sudul Libanului a aterizat, dimineaţă, în nordul Israelului, fără să provoce victime sau pagube materiale.

De marți, de la începutul ofensivei israeliene în teritoriile palestiniene, peste 95 de persoane au fost omorâte.