Confidenţialitate

Ministerul Culturii: 60% dintre instituțiile de cultură ar putea fi desființate în contextul planului de reducere a deficitului fiscal | AUDIO

Tot mai multe instituții de cultură critică măsurile fiscale pe care Guvernul intenționează să le ia pentru a reduce deficitul fiscal. Potrivit unui document apărut în presă, criticile vin chiar de la ministerul Culturii, care atrage atenția că peste 60% dintre instituții vor fi desființate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor, subordonată Ministerului Culturii, anunță, în urma informațiilor apărute pe surse în spațiul public, că se opune măsurilor din proiectul de ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Într-un document trimis Ministerului de Finanțe se arată că desființarea posturilor vacante, a instituțiilor care au mai puțin de 50 de angajați sau reducerea bugetelor de cheltuieli cu spectacolele ar lovi puternic în sectorul cultural.

Cel puțin 60% dintre instituțiile de cultură s-ar desființa și, în în acest fel, s-ar îngrădi accesul la cultură. În consecință, Ministerul Culturii propune o serie de excepții de la măsurile fiscale pentru instituțiile publice din sectorul cultural și oferă sprijin Guvernului pentru a lua măsuri reale care să ducă la economii.

Proiectul Guvernului a mai fost contestat și de UNITER, de Direcțiile Județene pentru Cultură și sindicatele din domeniu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Roma: Mai mulți arheologi cer suspendarea concertelor ținute în monumentul Circus Maximus | AUDIO