Confidenţialitate

Roma: Mai mulți arheologi cer suspendarea concertelor ținute în monumentul Circus Maximus | AUDIO

Circus Maximus, fostul hipodrom, unde se organizau curse de care şi evenimente de divertisment, a găzduit numeroase concerte susţinute între alții de Imagine Dragons, Guns N’Roses şi Bruce Springsteen.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În fruntea celor care au cerut oprirea concertelor în monumentele istorice din Roma se află directoarea parcului arheologic Colosseum.
„Aceste concerte gigantice îl pun în pericol, la fel ca şi Muntele Palatin, care se află chiar alături”, a declarat Alfonsina Russo.

Apelul vine după concertul de luni al rapperului Travis Scott, care a adunat aproape 70.000 de persoane, care au cântat şi au sărit pe ritmul melodiilor sale, până la punctul de a provoca un cutremur în „Oraşul Luminilor”.

Sute de locuitori au simţit trepidaţii puternice şi au sunat la serviciile de urgenţă, relatează cotidianul italian La Stampa. A doua zi, Institutul italian de geofizică a confirmat că echipamentele de măsurare au „înregistrat clar entuziasmul fanilor lui Travis Scott la concertul său de la Circus Maximus”.

Directoarea parcului arheologic Colosseum a insistat că evenimentele muzicale pot avea loc în continuare în zonă, „dar acestea trebuie să fie bine selectate, cum ar fi opera şi baletul”, am încheiat citatul.

Autorităţile italiene se tem și de așa-numitul „efect Piazza San Marco”, mișcarea de mulţime care a avut loc în 2017, în timpul finalei Ligii Campionilor, când două femei au murit și 1.500 de persoane au fost rănite.

Acum doi ani, la 5 noiembrie 2021, în timp ce Travis Scott cânta la festivalul Astroworld, o îmbulzeală a dus la moartea a zece persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Costul vieții studenților a crescut cu peste 6% față de 2022 | AUDIO