Confidenţialitate

Ministerul Apărării nu știe al cui este avionul care a intrat în spațiul aerian românesc. Dîncu: „Un incident ciudat, o lebădă neagră” | AUDIO

Survolarea spațiului aerian de către un avion străin de mici dimensiuni este un incident ciudat, spune ministrul Apărării. Prezent la Alba Iulia, Vasile Dîncu spune că situația este cercetată acum și că se așteaptă informații în plus și de la autoritățile din țările vecine:

„Este un incident mai degrabă ciudat, nu știm încă care a fost mobilul acelei călătorii ciudate a unui bimotor prin spațiul aerian din 3 țări dar o să vedem, o să studiem cu siguranță. O lebădă neagră.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, avionul la bordul căruia se aflau două persoane, a survolat la joasă înălțime spațiul aerian al Ungariei. Apoi, avionul a intrat în spațiul aerian al României, pe traseul Oradea – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin.

Pilotul aeronavei nu a răspuns interogărilor radio și nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare interceptoare.

6 avioane de luptă, maghiare, americane și românești au interceptat avionul necunoscut care în final, în jurul orei 19.00, s-a dus în Bulgaria:

„N-a fost un avion de vânătoare sau așa ceva, o să discutăm cu siguranță în momentul când avem mai multe date despre asta. În momentul ăsta, fiecare din cele 3 țări care sunt implicate în acest fapt divers au acționat conform legii și aoi o să dicutăăm cu siguranță. O să facem un raport comun probabil asupra acestui incident.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit ministerului ungar al Apărării, avionul ar fi lituanian și ar fi venit din Slovacia.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea