Confidenţialitate

Atac rusesc cu drone și rachete noaptea trecută, soldat cu cel puțin doi morți și un rănit la Kiev | AUDIO

Cel puțin două persoane au fost ucise și una rănită la Kiev, după un atac rusesc cu drone și rachete, ce a avut loc noaptea trecută, raporteză autoritățile din capitala Ucrainei. De cealaltă parte, dronele ucrainene au lovit în șase regiuni rusești din Crimeea. Ar fi lovit avioane militare, susțin oficialii ruși.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 28 de rachete rusești și 15 din cele 16 drone lansate în cursul nopții, susține generalul Valerii Zaluțnîi, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene.

Administrația orașului Kiev descrie asaltul ca fiind cel mai puternic care a lovit capitala Ucrainei din primăvară și până acum.

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața, iar o alta a fost rănită după ce resturi din proiectilele rusești au fost distruse de apărarea antiaeriană au căzut pe mai multe clădiri, după cum a declarat pe Telegram primarul Vitali Kiltschko.

În schimb, autoritățile de la Moscova raportează un amplu atac cu drone ucrainene pe teritoriul rusesc din Crimeea și nu numai. Au fost doborâte drone ucrainene în regiunile rusești Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov, Ryazan și Moscova.

Oficialii ruși, conform Reuters, susțin că cele mai mari pagube au fost făcute în Pskov, în apropiere de granițele cu Estonia și Letonia, unde patru avioane militare de transport au fost avariate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prima reacție a lui Vladimir Putin la moartea lui Prigojin: „Nu vom uita rolul lui în gruparea Wagner” | VIDEO