Confidenţialitate

Ministerul Apărării cere 8,5 milioane de euro penalităţi de la General Dynamics

Ministerul Apărării cere 8,5 milioane de euro cu titlu de penalităţi de la compania producătoare de transportoare blindate General Dynamics.

Într-o declaraţie pentru Europa FM, şeful Departamentului pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării spune că producătorul ar fi trebuit să livreze prima tranşă de transportoare blindate în luna februarie.

Anterior, ministrul Apărării, Gabriel Leş a explicat pentru Mediafax, că blindatele “la momentul acesta, nu au trecut testele de acceptanță pe anumite subansamble făcute de către producător cu comisiile noastre de recepție de la Statul Major al Forțelor Terestre”.

Secretarul de stat în Ministrul Apărării Nicolae Nasta, precizează că până acum, Armata trebuia deja să primească primele duzini de transportoare blindate, dotate cu tunuri şi sisteme moderne de comunicaţii.

În timp ce problemele de la turele au fost rezolvate, cele la echipamentele de comunicaţii au rămas, spune Nicolae Nasta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contractul semnat de cu General Dynamics prevede ca în schimbul a aproape un miliard de dolari, compania să livreze Armatei 227 de transportoare blindate echipate.