Ministerul Agriculturii a solicitat întoarcerea de la promulgare a Legii mirosurilor | AUDIO

Ministerul Agriculturii a solicitat întoarcerea de la promulgare a legii mirosurilor, ale cărrei prevederi sunt în măsură să afecteze activitatea din zootehnie, a anunțat joi ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Ministrul a spus că legea nu a fost însoțită de studii de impact, iar autoritățile locale au eliberat autorizații de construcție pentru dezvoltări imobiliare fără avize de mediu, iar în prezent unele ferme vor fi puse în situația de a fi mutate, din cauza locuințelor din zonă.

„Mirosul este normal în preajma unităților respective”, a spus Oros, care a întrebat, retoric, cine suportă costurile relocării.

Legea mirosurilor a fost adoptată la mijlocul lunii iunie de Camera Deputaților, for decizional.

Aceasta introduce în legislația românească termenul de „disconfort olfactiv”, dar și „planul de gestionare a disconfortului olfactiv”, plan de măsuri cuprinzând etapele care trebuie parcurse în intervale de timp precizate, în scopul identificării, prevenirii şi reducerii disconfortului olfactiv care se realizează atât în cazul unor instalaţii sau activități noi sau a instalaţiilor sau activităților existente cât şi în cazul unor modificări ale instalaţiilor sau activităților existente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS