Ministerul Agriculturii: 365 de rachete antigrindină s-au lansat în ultima săptămână

În perioada 22-29 mai, punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină Prahova, Oltenia și Timiș din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) au lansat un număr de 365 de rachete antigrindină, informează Ministerul Agriculturii.

În zone neprotejate din județele Dambovița, Argeș, Alba, Maramureș, Vâlcea și Dolj, precum și în alte localități afectate de vreme rea și care nu se află în aria de intervenție a infrastructurii SNACP, s-au înregistrat căderi de grindină care au produs pagube însemnate, culturile agricole fiind afectate de fenomene meteo extreme.

Sezonul de combatere a căderilor de grindină începe în data de 15 aprilie a fiecărui an și se finalizează în 15 octombrie, pentru toate Unitațile din structura SNACP.

În această etapă, în intervalul 15 aprilie – 29 mai, unitățile de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP au lansat 796 rachete antigrindină din Unitățile de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova, Oltenia, Timiș, Moldova 1 Iași și Moldova 2 Vrancea.

Totodată, în sezonul de combatere 2020, Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor va proteja o suprafață de aproximativ 1.500.000 ha, prin funcționarea unui număr de 65 de puncte de lansare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS