Confidenţialitate

Ministerele Educației și Sănătății renunță la obligativitatea declarației pentru părinți

Ministerele Educației și Sănătății renunță la a cere părinților, la început de an școlar, declarație pe proprie răspundere menită să limiteze apariția de focare de covid19.

Astăzi, Monica Anisie și Nelu Tataru vor prezenta într-o conferință de presă ordinul comnul care conține regulile obligatoriu de urmat în școli de la 14 septembrie.

A obliga părinții să mărturisească, în scris, sub incidența Codului Penal, că în ultimele două săptămâni, elevii nu au avut simptome de boală infecțioansă și nu au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv, a supărat ambele tabere: părinți și profesori. Primii au reclamat că nu pot garanta că minorii nu au stat față în față cu un depistat pozitiv, cadrele didactice au întrebat cine va analiza milioane de declarații aduse grămadă, în prima zi de școală.

Aseară, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, pentru site-ul edupedu.ro, că declarația va fi eliminată.

Alături de ministrul Sănătății, ministrul Educației va prezenta, astăzi, toate regulile valabile din 14 septembrie.

Pe de altă parte, confruntată cu eșecul licitației pentru achiziția a 250 de mii de tablete pentru elevi, Monica Anisie a cerut demiterea șefei Oficiului Național pentru Achiziții Publice.

„Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitației, după atâtea luni în care toate instituțiile implicate, mai puțin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată la termenele stabilite”, a declarat aseară, Monica Anisie.