Confidenţialitate

Minerii din Valea Jiului, plătiți prin AJOFM

Situaţie fără precedent la Hunedoara: Minerii din Valea Jiului şi angajaţii complexului energetic vor fi plătiţi prin Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, după ce Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a rămas fără bani. 

Angajații societății au fost informați asupra faptului ca salariile le vor fi plătite de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Și în acest caz sunt niște condiții: depinde de veniturile pe care le au salariații.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, spune că după ce s-a întâlnit cu cei din CEH și cu parlamentarii hunedoreni s-au făcut demersurile prin care Guvernul României să inițieze o Ordonanță de urgență prin care să fie plătiți minerii, timp de 3 luni de zile, din fonduri de la Ministerul Muncii.

După data de 20 a lunii februarie se încercă astfel rezolvarea problemei financiară a CEH, așa încât salariile să ia caracter de restanță și să se poată plăti astfel banii oamenilor.

Între timp, însă, fiecare angajat a primit o înștiințare în care este anunțat, de conducerea CEH, că va primi salariul prin AJOFM, o dată pe lună, dacă are venit de până la 3.200 de lei și în două tranșe, dacă are venitul mai mare.

În plus, potrivit aceleiași notificări, angajații care lucrează suplimentar ar trebui să se aștepte să fie plătiți la o dată ulterioară.

Asta înseamnă după 60 de zile de la efectuarea postului exact ca angajații care fac paza, pentru că, potrivit notificării, „Așa spune Codul Muncii”. Modificarea este valabilă pentru o perioadă de 3 luni și este o situație fără precedent la CEH.