Confidenţialitate

Minerii de la o carieră de cărbune a Complexului Energetic Oltenia au intrat în grevă de avertisment | AUDIO

Timp de 2 ore, minerii de la o carieră de cărbune a Complexului Energetic Oltenia, companie aflată în subordinea Ministerului Energiei, întrerup lucrul pentru a protesta față de neaplicarea legii privind reducerea vârstei de pensionare pentru această categorie de angajați.

Minerii de la Cariera Lupoaia au intrat, joi dimineață, în grevă de avetisment. Sunt angajații care trebuiau să intre în schimbul 1, adică să înceapă munca joi dimineța. Timp de 2 ore întrerup lucrul și stau în sala de apel, refuzând, practic, intrarea în producție.

Protestul a început la ora 07.00,  iar colegii de la alte cariere ale Complexului Energetic Oltenia au anunțat că se alătură protestului.

Minerii opresc lucrul pentru a se debloca legea care așteaptă de câteva luni să fie pusă în aplicare. Mai exact, este vorba despre legea care permite reducerea vârstei de pensionare de la 65 la 55 de ani pentru salariații din minerit.

Legea a fost adoptată de Parlament, promulgată de președinte, dar blocată la casele de pensii pentru actualizarea programelor. În ultima perioadă, la 3.000 de angajați de la Complexul Energetic Oltenia le-au fost respinse dosarele de pensionare. Tot ce trebuie în acest moment este o ordonanță de Guvern în acest sens.

Minerii spun ca și vineri vor protesta, tot pentru 2 ore, iar luni vor intra în grevă generală, întrerupând producția de cărbune în toate carierele companiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Gabriela Mladin

Citește și: PSD, PNL și UDMR au reușit, după trei ședințe, să cadă de acord doar asupra împărțirii prefecților. Bugetul și certificatul Covid, amânate | AUDIO