Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara încep o campanie de strângere de semnături pentru a declanşa greva generală

 

Nu s-a ajuns la niciun acord la discuţiile de vineri privind contractul colectiv de muncă.

Liderii de sindicat spun că vor începe de astăzi să strângă semnăturile angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara.

Societatea a intrat în insolvenţă în luna iunie.

 

Chiar dacă au fost programate mai multe runde de negocieri între reprezentanții minerilor, cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și administratorii Complexului Energetic Hunedoara, cei din urmă nu s-au prezentat la discuții și au cerut ca acestea să se poarte pe 6 septembrie.

Liderul Sindicatului ”Muntele”, Petre Nica, a declarat că minerii strâng semnături pentru  a putea începe greva generală, chiar dacă sindicaliștii susțin că doresc să rezolve conflictele privind contractul colectiv de muncă pe calea dialogului. Pentru declanșarea grevei generale sunt necesare 1500 de semnături, insă Petre Nica spune că pot strânge cel puțin 3000.

Potrivit lui acestuia, aproximativ 840 de angajaţi, circa 20% din angajaţii CEH, vor fi concediaţi de la 1 octombrie, iar fără un contract colectiv de muncă, cei care vor pleca nu vor primi salarii compensatorii.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă, a decis  Tribunalul Hunedoara. Decizia instanţei nu este definitivă, dar este executorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS