Confidenţialitate

MINA URICANI: Cei doi muncitori îngropați sub tone de moloz încă nu au fost găsiți

În ciuda eforturilor susținute ale pompierilor salvatori și ale celorlalte autoritati locale implicate in misiunea de salvare, pana la aceasta ora cele două persoane (surprinse de prăbușirea turnului de extracție ) nu au putut fi recuperate.

Echipele de salvare si au reluat in aceasta dimineața căutările celor două persoane sub dărâmături, la mina Uricani, după ce pe timpul nopții căutările au fost oprite pentru siguranța salvatorilor. La căutarea celor doi participa si trei echipaje canine specializate in astfel de operațiuni.

Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Hunedoara a demarat o anchetă la faţa locului, pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile acolo. Șeful ITM Florin Bozdog, spune ca, cel mai probabil clădirea s a prăbușit din cauza vibratiilor generate de loviturile pe care muncitorii le efectuau in pereții clădirii, respectiv la fundația acesteia, cu echipamentele pe care le aveau.

Reamintim că miercuri după amiază, doi muncitori au fost îngropați sub tone de moloz și blocuri uriașe de beton desprinse de pe un turn pe care aceștia îl pregăteau pentru a fi demolat.

Mina Uricani a fost închisă la sfârşitul anului 2017, iar acum au loc lucrări doar la perimetrul de la suprafaţă.