Ministrul Dezvoltării, la Europa FM: Până pe 10 decembrie, vom plăti facturile primăriilor| AUDIO

Rectificarea bugetară va fi făcută până la sfârșitul acestei luni, dă asigurări ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, la Europa FM.

Ministerul pe care îl conduce ar avea nevoie de 5 miliarde de lei la reîmpărțirea fondurilor, iar o parte din această sumă va fi luată de la Oficiul de Cadastru.

”Dacă bugetul Ministerului a fost de aproximativ 7 miliarde de lei, necesarul la sfârșitul anului este de alți 5 miliarde de lei. Conceperea bugetului a fost total greșită. Noi ne-am angajat în discuțiile cu Asociația primarilor din România (n.r Asociația Orașelor din România) că vom achita toate facturile, sperăm noi, până pe 10 decembrie, după rectificarea bugetară. Am găsit spre exemplu și o sursă de 1,2 miliarde de la Oficiul de Cadastru”, ne-a explicat Ion Ștefan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, guvernul Orban va păstra acordarea tichetelor de vacanță, sumele necesare urmând să fie incluse în bugetul pe anul viitor.

Și angajații din mediul privat ar putea primi astfel de vouchere de la anul dacă un amendament aflat în dezbaterea Camerei Deputaților va fi adoptat.

Inițiator al proiectului este actualul ministru al Dezvoltării Ion Ștefan.

„Dorim să eliminăm discriminarea dintre angajații din mediul privat și angajații din mediul public. Angajații din mediul privat pot primi și ei vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei. Societățile comerciale și întreprinderile mici și mijlocii pot acorda aceste vouchere deductibile din impozitul pe profit și din impozitul pe microîntreprinderi. Deci nu există un cost suplimentar pentru antreprenori. Sunt astăzi până la 60% din angajații din mediul privat care nu au fost niciodată la mare. Cred că și ei merită o vacanță”, a spus Ion Ștefan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Voucherele vor fi acordate și în extrasezon, iar salariații vor putea decide perioada pentru care vor primi tichetele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS