Confidenţialitate

Ministrul de Interne despre cluburile care nu au autorizații: Există o prevedere prin care funcționează pe proprie răspundere

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirma că există o HG care instituie termenul de 30 iunie 2017 până la care localurile au obligaţia să îşi obţină autorizaţia. Până atunci, cluburile functionează pe proprie răspundere.

“Se vor face analize serioase și asupra prevederilor legale. S-a constatat că ISU s-a dus și a facut verificari de-a lungul periodei, din 2009, de cand au obținut un aviz de autorizare la incendii, multe controale dupa evenimentul Colectiv. Există o prevedere care spune că ei functionează pe propria lor responsabilitate“, afirmă Ministrul de Interne, Carmen Dan.

IGSU anunţă că 42 de persoane de persoane care se aflau în clubul Bamboo la momentul incendiului s-au prezentat la patru unităţi medicale din Capitală, doar zece dintre acestea rămânând în spitale pentru investigaţii.

“Principalele afecțiuni ale victimelor au vizat expunerea la fum, stări de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute și traumatisme. Situația persoanelor afectate este în scădere, la acest moment, 32 dintre acestea părăsind unitățile spitalicești, iar 10 persoane sunt în proces de investigații pentru a stabili dacă este nevoie de internare. Până în acest moment, nu au fost identificate persoane care și-au pierdut viața în urma incendiului”, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

La nivelul MAI, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în club pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital.

După lichidarea incendiului, echipe mixte formate din pompieri și polițiști vor desfășura acțiuni de verificare și stabilire a împrejurărilor care au condus la declanșarea acestuia.