Mii de spectatori la deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Un spectacol de teatru suprarealist a ținut aseară miile de turiști care vizitează în această perioadă Sibiul cu ochii ațintiți spre cer. De acolo au coborât nave spațiale, creaturi fantastice dar și o grațioasă balerină zburătoare. Printre spectatori și-au făcut loc astronauți pe picioroange care au dansat frenetic pe muzică electronică. 

Sibiul, transformat într-o scenă uriașă, a vibrat în prima zi a Festivalului Internațional de Teatru. În jur de 50.000 de oameni au apaudat la reprezentațiile ce au avut loc în diferite săli de spectacole, dar și în stradă, unde entuziasmul spectatorilor a fost și mai mare. 

Mai întâi  s-a dansat samba pe bulevardul Nicolae Balcescu. Îmbrăcate sumar, în costume colorate, dansatoare exotice au încins atmosfera la maximum. Au urmat apoi fanfarele pe biciclete, un spectacol inedit care i-a amuzat pe spectatori.

Compania franceză „Aérosculpture” a uimit miile de spectatori din Piața Mare a Sibiului, cu piesa „Singuri în Univers?”. Spectacolul creează un univers de proporții uriașe, alături de acrobați, artiști pe picioroange, păpușari, muzicieni și pirotehniști.

După miezul nopții de vineri spre sâmbătă, deasupra Sibiului a avut loc un imens foc de artificii.

 

Cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, o amplă sărbătoare a artelor spectacolului, a început vineri și are ca temă „Arta de a dărui” și propune, pe parcursul a zece zile, 540 de evenimente, în 75 de spații de joc, la care vor participa 3.300 de artiști din 73 de țări.

Programul de spectacole FITS 2019 poate fi consultat pe www.sibfest.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS