UPDATE: Patru spitale din Iași, rămase fără curent din cauza unui bărbat care amenința că se sinucide

UPDATE: Patru spitale din Iași au fost afectate, în această dimineață, de întreruperea furnizării energiei electrice, după ce un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și a amenințat că se sinucide. Compania de electricitate a fost nevoită să oprească furnizarea curentului pentru opt mii de consumatori.

Bărbatul de 26 de ani s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din cartierul ieșean Alexandru cel Bun. Deconectarea a două linii de înaltă tensiune a fost făcută de reprezentanții companiei de electricitate pentru a se asigura condiții pentru intervenția angajaților ISU.

Potrivit reprezentanților companiei de energie electrică, mai multe spitale din Iași au fost afectate.

„Am acționat cu prioritate pentru reluarea alimentării la instituțiile medicale afectate (spitalele Sf. Spiridon, Pneumologie, maternitățile Elena Doamna și Cuza Vodă), ce a fost realizată în intervale de trei până la 30 minute”, se mai arată în comunicat.

La Maternitatea Cuza Vodă, curentul a fost înrerupt timp de 5 minute.

Bărbatul care s-a urcat pe stâlp a fost dat jos și dus la Institutul de Psihiatrie Socola. Potrivit unor surse locale, acesta lucrează la o stână din județul Iași și era supărat că nu își primise salariul.

ȘTIRE INTIALĂ: Un bărbat de aproximativ 40 de ani s-a urcat în această dimineață pe un stâlp de înaltă tensiune din Iași, de unde amenință că se sinucide. Pentru că acesta fumează, compania de electricitate a decis să întrerupă curentul în acea zonă, afectând peste 2.000 de persoane din oraș.

Bărbatul s-a urcat pe stâlpul de electricitate în jurul orei 8.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS