Confidenţialitate

Mii de fermieri protestează lângă Parlament

Fermierii au venit din nou în București pentru a-și scanda nemulțumirile. De mai bine de o oră în Parcul Izvor, lângă Parlament, are loc un protest al acestora. Și-au anunțat prezența câteva mii de persoane.

Fermierii sunt nemulțumiți că nu și-au primit subvențiile pentru animale încă din 2015,. Pe lângă banii din subvenții și rezolvarea urgentă a unor legi amânate, producătorii agricoli au venit cu o revendicare nouă. Aceștia cer instituții de informare și îndrumare în număr egal cu cele 67 de instituții de control și amendă.

Fermierii mai spun că sunt nemulțumiți de prețul litrului de lapte care pleacă de la ei cu 50 de bani și este vândut în supermarket cu 4-5 lei.

Vor modificarea legii supermarket-urilor pentru că spun că le este foarte greu să pătrundă cu produsele la raft.

În plus, mai cer modificarea legii terenurilor agricole în așa fel încât străinii să nu mai poată cumpăra teren foarte ușor.

E de precizat că Ministerul Agriculturii a transmis deja că pregătește o modificare a legii, în așa fel încât un străin să nu mai poată cumpăra teren agricol în România decât deține cetățenie română și are afaceri în domeniul agricol de câțiva ani.

Protestul este organizat în Parcul Izvor și se va încheia la ora 16. Traficul în zonă a fost restricționat.