Mii de doze de droguri confiscate la Arad

Câteva mii de doze de droguri, precum şi importante sume de bani, au fost confiscate, astăzi, la Arad, ca urmare a unor descinderi ale poliţiştilor şi procurorilor DIICOT. 9 persoane au fost duse la audieri şi vor fi prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Operațiunea Procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la combaterea criminalităţii organizate este una mai amplă și se cheamă „Şoricioaca”.

Astăzi au descins pe străzile Muşeţel şi Şezătorii din municipiul Arad, unde aveau informaţii că se comercializează droguri de mare risc.

Au fost, în total, 11 percheziţii, de unde au confiscat circa 4.500 de doze de substanţe psihoactive, dar şi pastile Ecsatasy şi cannabis.

O parte din droguri erau porţionate, iar altele- în cantităţi mai mari, peste 1 kg, din care urmau să se facă doze de consum.

Toate urmau să fi comercalizate chiar în cartier. Autorităţile au mai confiscat şi sume peste 5.000 de lei şi peste 14 mii de euro, despre care se crede că provin din vânzarea drogurilor.

Totodată, 9 persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 46 de ani sunt audiate la DIICOT Arad şi, cel mai probabil, vor fi prezentate magistraţilor Tribunalului Arad cu propunerea de arestare preventivă.

Acesta este al 3lea caz, în mai puțin de o săptămână, al polițiștilor de la criminalitate organizată. Într-unul a fost reținut chiar şeful antidrog din cadrul Serviciului Român de Informaţii, pentru trafic de
droguri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS