Confidenţialitate

Mihail Vlasov, trimis în judecată în al doilea dosar

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov este acuzat de procurorii DNA că ar fi mituit un parlamentar, pentru ca acesta să promoveze un proiect prin care Camera de Comerț urma să preia Registrul Comerțului.

Procurorii DNA spun că Mihail Vlasov, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie i-a promis unui deputat din comisia juridică un post de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional, dacă îl ajută să promoveze, în Parlament, un proiect de lege.

Documentul prevedea că Oficiul Național al Registrului Comerțului, aflat în subordinea Ministerului Justiției va fi preluaă de Camera de Comerț și astfel, instituția condusă de Mihail Vlasov ar fi controlat veniturile obținute din activitatea Registrului Comerțului. De altfel, pe 6 martie 2013, conducerea Camerei de Comerț a votat numirea deputatului respectiv în funcția promisă la Curtea de Arbitraj Internațional.

Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel București.

Într-un alt dosar, Mihail Vlasov a fost condamnat, în primă instanță, la 4 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Potrivit procurorilor, ar fi primit 200.000de euro de la un om de afaceri, căruia i-ar fi primis o soluție favorabilă într-un dosar la Curtea de Arbitraj, instanță, unde fiica sa, Vanda Vlasov era prim-vicepreședinte. O vreme, Mihail Vlasov a stat în arest la domiciliu, iar în prezent se află sub control judiciar.