Mihail Vlasov a fost eliberat condițonat

Judecătoria Vaslui a dispus miercuri eliberarea condiţionată a fostului preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, aflat în puşcărie pentru două condamnări în dosare de corupţie.

Decizia magistraților vasluieni nu este definitivă, procurorii DNA au posibilitatea să o conteste în termen de trei zile de la comunicare.

Vlasov se află în penitenciarul din Vaslui din data de 18 iunie 2015. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acesta a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant de procurori la scurt timp după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri.

După ce a intrat în puşcărie, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, unde acuzaţia a fost de dare de mită.

În cel de-al doilea dosar, a fost acuzat că a făcut presiuni unui parlamentar pentru ca instituţia Registrului Comerţului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pe care Vlasov o controla. Condamnarea primită a fost de doi ani de închisoare.

Cele două pedepse au fost ulterior contopite, iar acesta a rămas în final cu 5 ani şi 8 luni de executare..

Potrivit legii, poate fi eliberat condiţionat după executarea a jumătate din pedeapsă, iar până acum a stat in penitenciar doi ani şi trei luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS