Confidenţialitate

Mihai Tudose se reînscrie în PSD

Primarul orașului Brăila a publicat pe Facebook cererea de adeziune depusă de Mihai Tudose pentru a se reînscrie în PSD, urmând ca în zilele următoare să fie luată o decizie în acest sens de către conducerea organizației.

Și președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a declarat că Mihai Tudose a depus o cerere de adeziune:

“Are adeziune de primire în partid. Este pe procedură. Azi, mâine, zilele astea se lămuresc lucrurile. Nu se pune problema acceptării sau neacceptării. Avem un număr de adeziuni depuse și ele sunt în studiu acum. În principiu nu sunt probleme”, a afirmat Rotaru.

În urmă cu un an, Mihai Tudose a părăsit PSD, după ce a acuzat conducerea de atunci a partidului, inclusiv pe Liviu Dragnea, că a înlocuit agenda publică cu agende personale și că încercările de dialog nu sunt luate în seamă.

Mihai Tudose s-a înscris atunci în „Pro România”, partid din care a demisionat la începutul lunii decembrie 2019.  În contextul negocierilor pentru susținerea Cabinetului Orban, Mihai Tudose și Victor Ponta au avut mai multe divergențe. Mihai Tudose i-a cerut de mai multe ori demisia de la șefia Pro România, după ce Ponta l-a acuzat de trădare și negocieri cu PNL.

Mihai Tudose a candidat la alegerile pentru Parlamentul European pe listele Pro România și a ajuns eurodeputat pentru că Victor Ponta a renunțat la mandat.