Mihai Tudose: Nu renunțăm la transferarea CAS, dar căutăm soluții de compensare

Negocierile între sindicaliști și premier s-au încheiat. După protestul și discuția de azi de la Palatul Victoria, Mihai Tudose a declarat că nu s-a luat decizia renuntarii la transferarea CAS de la angajator la angajat, dar Executivul este deschis la „solutii de compensare„. Sindicatele au câștigat practic o nouă analiză a inițiativei Executivului.

Premierul Mihai Tudose a subliniat că executivul nu s-a răzgândit momentan în privința propunerilor de modificare a legislației salarizării, dar este deshis la dialog.

În schimb, șeful pe linie de partid al premierului, Liviu Dragnea și-a menținut poziția în privința mutării contribuțiilor sociale de la angajat la angajator, și a susținut în continuare că salariile vor crește de la 1 ianuarie.

Mii de oameni s-au aduat azi în fața Palatului Victoria pentru a protesta față de ceea ce numesc „minciunile Guvernului Tudose”.

Bugetarii afiliați CARTEL ALFA spun că majorările de salarii promise de PSD-ALDE nu vor fi resimțite de la 1 ianuarie – pentru că vor fi mutate contribuțiile sociale de la angajator la angajat, iar sporurile vor fi plafonate.

Mii de sindicaliști ai Cartel Alfa au ieșit în stradă

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS