Confidenţialitate

Mihai Pleșu, reținut în dosarul de trafic de droguri

Fiul lui Andrei Pleșu, Mihai Pleșu, a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul de trafic de droguri în care este suspect. În același caz, alte 5 persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse judiciare, Mihai Pleșu avea în București o plantație de cannabis, pe care o creștea împreună cu un alt bărbat, vizat și el în dosar. Comercializarea drogurilor era făcută de regulă la el în apartament, iar cannabisul era ascuns fie în casă, fie în mașină.

Codul pentru fiecare gram de cannabis era “1 minut”, spun sursele judiciare. De exemplu, când Mihai Pleșu era sunat de către consumatori, aceștia spuneau că vin la el “pentru 15-20 de minute”, ceea ce însemna că vor să cumpere 15-20 de grame de cannabis.

În ceea ce o privește pe iubita lui Mihai Pleșu, aceasta s-ar fi prezentat la DIICOT București, însă nu a fost audiată. Femeia a venit cu copilul pe care-l are cu Mihai Pleșu, urmând să dea declarații la o dată ulterioară.

În acest dosar, procurorii DIICOT Iași au făcut 8 percheziții domiciliare în București, Iași și în comuna Probota, județul Iași. Suspecții sunt acuzați de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată. Anchetatorii s-au sesizat de pe 17 septembrie 2018, cu privire la faptul că mai multe persoane din județul Iaşi vând droguri de risc mai multor consumatori din oraș.