Confidenţialitate

Mihai Daraban, președinte CCIR: Statul protejează companiile naționale care au datorii uriașe la buget. „Să ne dea statul exemplu și apoi să ne ia 1% din CA” | AUDIO

Peste 490 de miliarde de euro este cifra de afaceri a firmelor din România care și-au depus bilanțul la organele fiscale. Cu 100 miliarde de euro mai mult decât anul anterior. Este o creștere semnificativă, susține președintele Camerei de Comerț și Industrie a României Mihai Daraban. El atenționează însă că statul continuă să protejeze companiile naționale care au datorii uriașe la bugetul statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Creșterea economică înregistrată în ultimul an se bazează strict pe bilanțul depus la organele fiscale de către cele peste 845.000 de firme din țara noastră, a ținut să precizeze, pentru Europa FM, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României Mihai Daraban.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Problema mediului de afaceri e că oricât am produce, statul român se ambiționează să mănânce mai mult

„A crescut cifra de afaceri, de la 392 de miliarde de euro, la 492 de miliarde (euro) doar într-un an de zile. Cred că e foarte bine. Problema noastră, a mediului de afaceri, e că oricât am produce, statul român se ambiționează să mănânce mai mult”, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie a României Mihai Daraban la Europa FM.

Mai exact, se impun taxe peste taxe care afectează firmele private și protejează companiile naționale cu mari datorii uriașe la buget. Iar din cele 1052 de societăți cu peste 50 milioane de euro cifră de afaceri, peste 100 sunt cu probleme. Cele mai multe sunt ale statului, spune Mihai Daraban.

Mihai Daraban: Să ne dea statul un exemplu și apoi să ne ia 1% din CA

„Statul să ne dea la toți un exemplu frumos în care societățile de stat să fie libere de datorii și după aia să vină să ia 1% din cifra de afaceri a celor cu peste 50 milioane de euro cifră de afaceri”, a adăugat Mihai Daraban.

Potrivit președintelui CCIR Mihai Daraban, profitul brut al firmelor românești a ajuns la aproape 50 miliarde de euro, cu 30% mai mult față de anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România își poate crește venitul național de aproape 3 ori în 30 de ani dacă găsește soluții pentru schimbările climatice și pentru reducerea emisiilor de carbon | AUDIO