Confidenţialitate

Mihai Covaliu la Tribuna 0 – AUDIO

Invitat luni seară la emisiunea Tribuna 0, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, a vorbit despre canditatura sa la șefia COSR și despre situația sportului românesc actual.

Mihai  Covaliu,  fost scrimer român, este câștigător al medaliei de aur a Jocurile Olimpice din 2000. Este multiplu laureat în competițiile mondiale și europene, devenind campion mondial la Leipzig în 2005 și campion european la Izmir în 2006.

În prezent este antrenor principal al CS Dinamo București și al lotului olimpic de sabie masculin al României, de asemenea este președintele Federației Române de Scrimă.

După Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, s-a retras și a devenit antrenor principal scrimă la CS Dinamo și la lotul olimpic de sabie masculin.

În aprilie 2013 a fost ales președinte al Federației Române de Scrimă după ce președinta în exercițiu, Ana Pascu, a decis să nu își mai reînnoiască candidatura.

A rămas antrenorul lotului de sabie masculin, cu care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2013 de la Budapesta, Tiberiu Dolniceanu fiind laureat cu bronz.

Tot în 2013, Mihai Covaliu a fost inclus în Hall of Fame-ul scrimei de către Federația Internațională de Scrimă.

https://soundcloud.com/europafmromania/mihai-covalui-la-tribuna-0?in=europafmromania/sets/tribuna-0