Confidenţialitate

Iași: Primarul Chirica, trimis în judecată pentru fals intelectual și abuz în serviciu

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, joi, pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu. Acuzațiile vizează construirea ilegală a unui imobil din Iași.

Alături de edil, procurorii au decis trimiterea în judecată și a fostului viceprimar al Iaşiului, Gabriel Harabagiu. Chirica ar fi permis unei firme locale să construiască un bloc mai înalt decât permite legea.

„Din punctul meu de vedere, este o interpretare abuzivă și greșită a legii, dublată de o neînțelegere a mecanismelor funcționării administrației publice.

Un primar nu poate și nu trebuie să verifice toate situațiile punctuale la care se referă documentele pe care le semnează în calitate de demnitar. Verificarea situațiilor respective și întocmirea documentelor aferente sunt în responsabilitatea funcționarilor desemnați conform fișei postului.

Un primar semnează mii și mii de documente, care sunt întocmite și verificate de funcționari, potrivit legii și regulamentelor interne.

Sunt nevinovat și voi demonstra acest lucru cu toate argumentele logice și juridice. Am încredere că judecătorii vor face dreptate, astfel încât imaginea și activitatea municipalității și a mea, ca primar, să nu mai aibă de suferit!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Sursa foto: Inquam Photos Liviu Chirica