Confidenţialitate

Mihai Chirica este inculpat într-un nou dosar de corupție. Nu are voie să părăsească țara și nici să semneze acte de urbanism

Primarul din Iași Mihai Chirica este inculpat într-un nou dosar de corupție. În urma audierilor care s-au încheiat miercuri noapte târziu, edilul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Primarul din Iași nu are voie să părăsească țara și nici să semneze acte de urbanism.

„A fost extins cazul din 2020 al domnului Zamoşteanu (un om de afaceri din Iaşi – n.r). Bineînţeles, tot pe probleme legate de urbanism, acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus calitatea de suspect şi după aceea cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism şi cei care acţionează în zonă. În rest, îmi voi exercita (funcţia – n.r) şi ne vom vedea mâine la birou”, a declarat primarul Mihai Chirica, după ce a ieşit de la audieri, potrivit Agerpres.

Mihai Chirica a declarat că va susține vineri o conferință de presă pe tema acuzațiilor care i se aduc.

Ancheta vizează modul în care unii dezvoltatori imobiliari ar fi obținut autorizațiile pentru executarea unor lucrări de construcţii.

Procurorii au date că acest lucru s-ar fi întâmplat ilegal, prin complicitatea oamenilor de afaceri cu funcționari din administrația locală.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Citește și: Când și cum va cădea regimul lui Putin? Armand Goșu: La fel ca în cazul lui Nicolae Ceaușescu | VIDEO