Migrația românilor, subiect de film – VIDEO

Regizorul și producătorul Sabin Dorohoi caută sponsori pentru realizarea unui film dedicat fenomenului migrației românilor. Proiectul vine în continuarea scurtmetrajului „Calea Dunării”, intrat în cursa pentru Oscar în 2014.

Pentru această producție, Sabin Dorohoi caută acum sprijin în vederea întregirii bugetului de producție și începerea filmărilor.

”Clara” va fi un lungmetraj artistic despre drama unei românce emigrate în Germania ca îngrijitoare de bătrâni. Lungmetrajul continuă povestea pornită în „Calea Dunării”, scurtmetraj care în urma câștigării marelui premiu la un festival de film din Chicago, s-a calificat în cursa pentru OSCAR în 2014 și a ilustrat videoclipul „De la capăt” al trupei Voltaj, piesa care a reprezentat România la Eurovision Song Contest 2015.

Viitoarea producție cinematografică ”Clara” va atinge un subiect de mare actualitate, în care se vor regăsi peste 4.000.000 de români care muncesc peste hotare, migrația lor fiind considerată a doua ca dimensiune la nivel mondial după criza refugiaților din Siria. Unul din scopurile principale ale realizării filmului va fi conștientizarea dramelor trăite de românii din diaspora, nevoiți să trăiască departe de familii și poate chiar determinarea unora dintre ei să își reîntregească familiile revenind în țară.

Printre cei care s-au implicat până acum în susținerea filmului despre migrația românilor se află și ”RePatriot”- un proiect de repatriere prin antreprenoriat al Fundației Romanian Business Leaders.

Mai multe detalii și metodele de a sprijini acest proiect pot fi găsite pe www.wtscinema.com.

Scurtmetrajul „Calea Dunării”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS