Confidenţialitate

Miercuri va începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Cererile pot fi depuse inclusiv online

Săptămâna viitoare, miercuri, încep înscrierile în clasa pregătitoare. Înscrierea la școală este obligatorie pentru copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021.

Înscrierea copiilor la școala primară nu este condiționată de frecventarea grupei mari de la grădiniță.

În schimb, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător, iar asta se stabilește în urma unei evaluări, ca și în anii precedenți.

Ministerul Educației anunță că părinții ai căror copii nu sunt suficient de pregătiți pentru a merge din toamnă la școală, vor fi consiliați în vederea înscrierii copiilor la grădiniță, în grupa mare.

Calendarul înscrierii, anunțat de minister, prevede că miercuri, 17 martie, fiecare unitate de învăţământ şi inspectoratul şcolar vor afişa circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate.

În perioada 29 martie – 28 aprilie 2021, părinţii sau tutorii legal vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere la școlile pentru care optează și o pot face inclusiv online.