Confidenţialitate

Mieii sunt o raritate în piețele din Reșița, chiar înainte de Paște | AUDIO

Mieii, la mare căutare în această perioadă, sunt o raritate în piețele din Reșița. În cea mai mare piață din oraș, un singur producător vindea carne de miel. Iar prețul crește pe măsură ce crește cererea.

În Piața Reșița Nord din cel mai mare cartier al orasului, s-a stat la coadă și două ore pentru a cumpăra carnea de miel. Un kilogram de carne se vindea cu 30 de lei la ora 10 iar la ora 12, prețul urcase la 35 de lei.

Doar trei puncte de sacrificare în tot județul au fost avizate anul acesta de direcția sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor Caraș-Severin.

”Recomandăm cetățenilor să achiziționeze carne de miel și produse alimentare numai din unități autorizate, înregistrate sau avizate sanitar-veterinar”, spune Pavel Borchescu, director DSVSA Caraș Severin.

Reșițenii au venit fie să prospecteze piața, fie să cumpere cele necesare. Ei spun că prețurile sunt pe măsura muncii producătorilor agricoli și nu sunt mai mari ca și anul trecut.

Autoritățile îi sfătuiesc pe cumpărători să fie atenți la produsele pe care le achiziționează și să refuze orice produs dacă au îndoieli cu privire la calitatea acestora.

Reșițenii care mai vor să cumpere carne de miel o mai pot face până pe data de 1 mai, după care, punctele de sacrificare se închid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Vali Popovici