Michael Jackson în concert, duminică la Europa FM

În această seară, de la ora 21:00, veţi putea asculta la Europa FM primul concert susţinut de Michael Jackson în România.

Showul, catalogat drept unul dintre cele mai reuşite ale Regelui Muzicii Pop, va putea fi ascultat la Europa FM începând cu ora 21:00, în cadrul Weekendului special Michael Jackson.

Sâmbătă şi duminică, la Europa FM aţi putut afla istoria Michael Jackson, aţi putut asculta hiturile megastarului dar şi piesele mai puţin promovate, plus topuri inedite legate de cariera Regelui Muzicii Pop. Weekendul special Michael Jackson se va încheia la Europa FM cu difuzarea concertului memorabil pe care Regele l-a susţinut la începutul anilor 90 în România.

1 octombrie 1992 este ziua în care românii l-au putut vedea pentru prima dată live pe Michael Jackson, cu ocazia concertului Live in Bucharest: The Dangerous Tour. Evenimentul a avut loc pe Stadionul Naţional Lia Manoliu în faţa a peste 70 000 de fani. Turneul mondial Dangerous a inclus 69 de concerte, cu o audienţă de peste 3,5 milioane de fani.

Printre piesele interpretate live de Michael Jackson la Bucureşti se află ‘Jam’, ‘Wanna Be Startin Something’, ‘Human Nature’, ‘Smooth Criminal’, ‘I Just Can’t Stop Loving You’, ‘She’s Out Of My Life’, ‘Thriller’, ‘Billie Jean’, ‘Beat It’ şi ‘Black Or White’.

Concertul de la Bucuresti a fost singurul sau concert distribuit pe video şi DVD, în 2005. Împreună cu înregistrarea concertului de la Seoul, din cadrul turneului HISTORY, sunt singurele concerte ale lui Michael Jackson lansate pe DVD.

Drepturile de difuzare video a turneului Dangerous au fost cumpărate de HBO pentru suma de 20 de milioane de dolari, record care nu a fost doborât nici astăzi. ‘Live in Bucharest: The Dangerous Tour’ a atras audienţe record în momentul difuzării la TV şi rămâne drept unul dintre cele mai de succes concerte televizate din România şi nu numai.