MF va suplimenta fondurile pentru Prima Casă

Ministerul Finanțelor va suplimenta, în septembrie, plafonul pentru programul ”Prima Casă”. Vor fi asigurate fonduri până la finele anului.

La Realitatea TV, mministrul Anca Dragu a declarat, însă, că programul va suferi unele modificări. În octombrie, Guvernul va finaliza o strategie pe cinci ani pentru Prima Casă.

Executivul încearcă să prevină eventuale sincope în derularea programului. Cererile depuse pentru „Prima Casă” au crescut foarte mult în perioada discuțiilor aprinse pe marginea Legii Dării în plată. Situația se repetă, potrivit ministrului Anca Dragu, pentru că „oamenii nu știu dacă programul va mai fi la anul sau nu”.

În opinia șefei de la Finanțe, este nevoie de predictibilitate, astfel încât cetățenii și dezvoltatorii imobiliari să își poată face planuri pe termen mediu.

Înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată, bancherii au ameninţat cu o creştere a avansului, restricţionând astfel accesul la creditare pentru majoritatea populaţiei.

Creşterea avansului a determinat un blocaj un piaţă şi implicit la o intrare în picaj a vânzărilor de credite, amintește agenția Mediafax.

Puse în fața acestei situații, unele bănci din sistem, precum BCR, BRD şi Piraeus, s-au răzgândit în privinţa avansurilor, reducându-le pentru anumite categorii de clienţi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS