Confidenţialitate

Mexic: 9 oameni au murit și alți 50 au fost răniți la un miting de campanie electorală. O structură de iluminat s-a prăbușit peste scenă | VIDEO

Nouă oameni au murit și alți 50 au fost răniți în timpul unui miting de campanie electorală desfășurat miercuri, 22 mai, în nordul statului mexican Nuevo León, după ce o structură de iluminat s-a prăbușit peste o scenă, a anunțat guvernatorul local.

UPDATE. Nouă oameni au fost declarați decedați

Nouă oameni au murit în urma prăbușirii unei structuri de iluminat peste o scenă, în timpul unui miting electoral

Știre inițială

Incidentul a avut loc în timp ce candidatul de centru-stânga la alegerile prezidențiale, Jorge Alvarez Maynez, susținea un discurs în orașul San Pedro Garza Garcia.

Prăbușirea a fost cauzată de o rafală bruscă de vânt, a declarat Maynez într-o postare pe X.

Au apărut imagini dramatice care par să arate momentul în care structura de iluminat s-a prăbușit în timp ce mai multe persoane se aflau pe scenă.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare îl arată pe Maynez făcându-le cu mâna susținătorilor săi și apoi fugind în siguranță în timp ce o parte din structură se prăbușește.

Guvernatorul statului, Samuel Garcia, i-a îndemnat pe locuitorii din zonă să rămână în casă din cauza furtunilor și a vânturilor puternice din zonă.

„Dacă puteți, evitați să ieșiți afară pentru că sunt furtuni și vânturi atipice. Vă voi ține la curent”, a scris guvernatorul Garcia pe pagina sa de Facebook.

Într-o postare pe X, cadidatul la prezidențialele din Mexic, Jorge Alvarez Maynez, a spus că el nu a fost rănit în urma prăbușirii, dar că mai mulți membri ai echipei sale au suferit leziuni. El a adăugat că se va întoarce la fața locului.

Sursa foto: X / Raws Global

Citește și: SUA anunță că Rusia a lansat o „armă spațială” pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american | AUDIO