Confidenţialitate

SUA anunță că Rusia a lansat o „armă spațială” pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american | AUDIO

Rusia a lansat săptămâna trecută o armă spațială care se află pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american. Este concluzia la care au ajuns oficialii Statelor Unite în urma unor evaluări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 16 mai Rusia a lansat pe orbita joasă a Pământului un satelit evaluat de oficialii americani drept o armă spațială de contracarare. Satelitul se află pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental al Statelor Unite, spune purtătorul de cuvânt al Pantagonului pentru ABC News.

Arma spațială lansată de Rusia ar putea ataca alți sateliți de pe orbita joasă a Pământului. Statele Unite anunță că vor monitoriza în continuare situația pentru apărarea spațiului. Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă nu a răspuns dacă arma rusească reprezintă o amenințare pentru satelitul american. El nu a precizat nici dacă Statele Unite au știut că rușii vor lansa un anumit tip de armă contraspațială.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Norvegia, Spania și Irlanda vor recunoaște statul Palestina. Ministrul norvegian al Apărării: Este singura cale viabilă către pace atât pentru Israel, cât și pentru Palestina. Reacția Israelului