Confidenţialitate

Metrourile circulă mai mult goale în București

În Capitală, metrourile circulă mai mult goale.

Tot mai mulți bucureșteni lucrează, în prezent, de acasă, iar alții au ales să circule cu mașina personală pentru a evita aglomerația.

Metrorex nu a modificat până acum orarul trenurilor, iar la orele de vârf, acestea continuă să vin la interval de două minute.

Într-o zi obișnuită de lucru, la 9 dimineața, abia puteai urca în metrou, mai ales pe magistrala 2, pe sensul de mers către Pipera. De multe ori, călătorii erau nevoiți să aștepte sosirea unui al doilea sau chiar al treilea tren. În această dimineață, la aceeași oră, și în același loc, doar câteva persoane se aflau pe peron.  Iar pasajul care face legătura între magistralele 1 și 2 era mai mult gol. La stația Aurel Vlaicu, unde coboară zilnic sute de tineri care lucrează în corporații, erau astăzi cel mult 10 persoane.

 

În metrou, mulți tineri, dar și persoane în vârstă, poartă mască de protecție și mănuși chirurgicale, iar cei care n-au mai găsit la farmacii, și-au înfășurat fața în eșarfe. Ba chiar, am remarcat o doamnă care purta o mască pe care singură și-a confecționat-o, din pânză și elastic.

Majoritatea călătorilor păstrează distanța față de ceilalți pasageri și lasă libere cel puțin 5-6 scaune între ei. Își și permit, având în vedere numărul mic de pasageri.

S-a ajuns aici și pentru că mulți dintre călători lucrează în prezent de acasă, pentru a preveni răspândirea noului coronvirus.