Metrorex: Stațiile Pantelimon şi Basarab 1 se închid de sâmbătă

Staţiile de metrou Pantelimon şi Basarab 1 vor fi închise de sâmbătă, timp de patru zile, pentru lucrări de modernizare a instalaţiilor de acces.

RATB a anunţat, vineri dimineaţă, că pentru preluarea fluxurilor de călători din zona staţiei de metrou va înfiinţa linia navetă 646.

Autobuzele liniei speciale vor circula între terminalele „Republica” şi „Şoseaua Dudeşti-Pantelimon”.

„Pentru staţia de metrou Pantelimon, ca şi în cazul celorlalte staţii cu un singur acces, Metrorex a informat autoritățile locale şi RATB cu privire la desfăşurarea proiectului de modernizare şi a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă”, a precizat Metrorex.

Mijloacele de transport vor opri în staţiile corespunzătoare liniilor 246 şi 400, precum şi în staţia nou înfiinţată „Metrou Pantelimon”.

Potrivit Metrorex, după implementarea noilor porţi batante în toate staţiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, Metrorex va achiziţiona 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare a sistemului de control – acces este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Acesta are o valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS