Metrorex, amendată cu 12.000 lei de pompieri în urma unor controale

Compania Metrorex a fost amendată de pompieri în urma unor controale în stațiile de metrou. Inspectorii ISU au constatat că în unele stații lipsesc cele două căi de evacuare, dar și faptul că magazinele și covrigăriile din apropierea peroanelor reduc mult spațiul de circulație.

Verificările au fost făcute la începutul lunii aprilie și au vizat modul în care sunt aplicate regulile de apărare împotriva incendiilor, evacuarea în situaţii de urgenţă şi funcţionarea sistemului de alertare în astfel de cazuri. Pompierii au descoperit mai multe nereguli, pentru care au dat 16 avertismente și cinci amenzi în valoare de peste 12.000 de lei.

În unele cazuri, au constatat că staţiile de metrou nu au asigurată sau finalizată o a doua cale de evacuare.

De asemenea, în staţiile Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Iancului, Gara de Nord 1, Piaţa Sudului și Tineretului, sunt în continuare spaţii comerciale care îngreunează, prin modul în care sunt amplasare, evacuarea călătorilor în situațiile de urgență.

Totodată, în unele staţii, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor nu funcționează permanent.

Totuși, de la ultimul control – în noiembrie anul trecut – Metrorex a remediat o parte din problemele găsite de pompieri.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS