METROREX amendat pentru nereguli la stațiile de metrou și ieșirile spre suprafață

Metrorex a fost amendat din nou de ISU cu 13.500 de lei.

Cei de la Inspectoratul pentru situații de Urgență București a făcut controale la metrou între 7 și 25 noiembrie și au descoperit mai multe nereguli în stațiile de metrou, în spațiile comune (peroane, pasaje), cât și la ieșirile către suprateran.

Metrorex a primit 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 de avertismente.

Printre  neregulile depistate de pompieri se numără faptul că nu există personal suficient care să coordoneze evacuarea în cazul în care stațiile se aglomerează,  căile de evacuare NU sunt marcate prin indicatoare specifice, iar chioșcurile, vitrinele sau automatele reduc lățimea acestora, astfel încît îngreunează libera circulație.

Mai mult,  nu e gata nici cea de-a doua cale de evacuare din stațiile Republica, Tineretului, Pantelimon și Brâncoveanu.

Și comercianții din stații au fost amendați pentru că din cauza tarabelor, nu este un culoar suficient de larg pentru ca oamenii să poată ieși in siguranță. Pentru aceasta, cmercianții au plătit amenzi în valoare de 8.000 de lei.

Probleme sunt și în privința situației supraterane.

În cazul unui incendiu la metrou, spre exemplu, în imediata apropiere a ieșirilor din stații, sunt fie construcții provizorii sau diverse amenajări, fie spații de parcare, care îngreunează atât accesul autospecialelor de intervenție, cât și evacuarea călătorilor.

Inspectorii ISU au dispus măsuri urgente pentru rezolvarea rapidă a acestor probleme.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS