Confidenţialitate

Metrorex a dat afară opt angajați care au blocat dezafectarea spațiilor comerciale

Compania Metrorex a decis desfacerea contractelor de muncă din cauze disciplinare pentru opt angajaţi care au împiedicat, în luna mai, dezafectarea unor spaţii comerciale construite fără aprobări legale în staţia Grozăveşti, se menţionează într-un comunicat.

Metrorex a finalizat cercetarea disciplinară prealabilă a celor opt angajaţi care, pe 19 şi 20 mai anul curent, între orele 23:10 – 01:00, au refuzat să părăsească staţia de metrou Grozăveşti după terminarea programului de circulaţie a trenurilor cu călători, deşi trebuiau să evacueze incinta staţiei, se precizează în comunicat.

De asemenea, cei opt angajaţi au împiedicat accesul în interiorul staţiei, în acea noapte, a reprezentanţilor ADP Sector 6 sosiţi pentru dezafectarea unor spaţii comerciale construite fără aprobări legale, potrivit comunicatului.

În urma finalizării cercetării, conducerea Metrorex a constatat că cei opt angajaţi au comis abateri deosebit de grave de la ordinea şi disciplina muncii şi a decis desfacerea disciplinară a contractelor individuale de muncă pentru cei opt angajaţi implicaţi, se menţionează în comunicatul Metrorex.